Tilbage til
hovedmenu

Startside
Bryllupskager
Fotomappe oversigt
Depeche Mode
Opskrifter
Weblinks
Links

Kunsten at stege en bøf.

Kødet er af så fin kvalitet, at det kan spises meget rødt, da det giver den mest kraftfulde smagsoplevelse. Men selvfølgelig skal man nyde sin bøf, som man vil. Her kan du se, hvor længe en bøf på ca. 200 gram skal stege, alt efter hvordan du foretrækker den. Kødet kan steges i lidt smør eller olie, men vent med salt og friskkværnet peber til allersidst. Saltet trækker nemlig saften ud af kødet.

Naturen har altid haft god smag. I Sydamerika er den ekstra generøs. Velbekomme til bords med verdens bedste oksekød.

1.jpg (3094 bytes) Meget rødt (rare).
Kødet brunes på en hed pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter steges bøffen, stadig ved stærk varme, 1½ minut på hver side. Når bøffen er færdig, er kødet lunt i midten, og ved fingertryk føles bøffen meget blød.
2.jpg (2895 bytes) Medium (medium rare).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter steges bøffen 2 minutter på hver side. Når bøffen er færdig, er kødet varmt, men stadig rødt i midten. Ved fingertryk føles bøffen blød.
3.jpg (3078 bytes) Rosa (medium).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter steges bøffen 3 - 3 ½ minut på hver side. Når bøffen er færdig, er den rosa i midten, og ved fingertryk føles bøffen let fjedrende og afgiver rosa kødfarve.
4.jpg (2821 bytes) Gennemstegt (well done).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter steges bøffen 4 minutter på hver side. Når bøffen er færdig, føles den helt fast ved fingertryk, og kødsaften er klar.