Tilbage
til
hovedmenu
| |
Kunsten at stege en bøf.
Kødet er af så fin kvalitet, at det kan spises meget rødt, da det giver
den mest kraftfulde smagsoplevelse. Men selvfølgelig skal man nyde sin bøf,
som man vil. Her kan du se, hvor længe en bøf på ca. 200 gram skal stege, alt
efter hvordan du foretrækker den. Kødet kan steges i lidt smør eller olie,
men vent med salt og friskkværnet peber til allersidst. Saltet trækker nemlig
saften ud af kødet.
Naturen har altid haft god smag. I Sydamerika er den ekstra generøs.
Velbekomme til bords med verdens bedste oksekød.
|
|
Meget rødt (rare).
Kødet brunes på en hed pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter
steges bøffen, stadig ved stærk varme, 1½ minut på hver side. Når bøffen
er færdig, er kødet lunt i midten, og ved fingertryk føles bøffen
meget blød. |
|
|
|
|
|
Medium (medium rare).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter
steges bøffen 2 minutter på hver side. Når bøffen er færdig, er kødet
varmt, men stadig rødt i midten. Ved fingertryk føles bøffen blød. |
|
|
|
|
|
Rosa (medium).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter
steges bøffen 3 - 3 ½ minut på hver side. Når bøffen er færdig, er
den rosa i midten, og ved fingertryk føles bøffen let fjedrende og
afgiver rosa kødfarve. |
|
|
|
|
|
Gennemstegt (well done).
Kødet brunes på en varm pande – max. 5 sek. på hver side. Derefter
steges bøffen 4 minutter på hver side. Når bøffen er færdig, føles
den helt fast ved fingertryk, og kødsaften er klar. |
|